Помислете за скобите и снадките за маркучи предварително

Когато не знаеш нещо не е срамно да питаш… само да се сетиш де. Понякога ти трябва нещо съвсем малко, но когато не знаеш се мъчиш, ядосваш и си губиш времето.

За какво мрънкам толкова много?

Преди време реших да си направя зеленчукова градина и наистина се заех с голямо желание. Обработих я, наторих я, посадих различни видове зеленчуци и едва когато дойде ред за поливане се сетих… нямам маркуч, с който да я поливам.

Разбира се, веднага притичах до най – близкия магазин и си купих, но прибирайки се у нас установих, че имам проблем… маркуча не стигаше, за да мога да поливам градината.

Както са казали старите хора: ”На който му е малко акъла в главата, краката му са дълги”.

След втория тур в магазина вече имах два маркуча, само дето бях забравила да купя скоби и снадки за маркучи.

Не знаех, че трябват такива неща, ( а и продавача не ми обясни ), та се наложи да ходя трети път, за да питам какво ми трябва, за да мога да свържа маркучите един с друг, за да мога да си поливам спокойно градината.

Историята е банална, но я разказвам, за да не вършите недомислици като мен, ако ще купувате маркучи за градината.

Преди да купувате маркуч за поливане, преценете от каква дължина имате нужда. Ако се налага да съединявате два маркуча задължително ще ви трябват скоби, снадки ( фитинги ).

Фитингите ( скобите ) могат да бъдат изработени от различни материали като неръждаема стомана, алуминий, бронз и от различни пластични материали, затова се консултирайте с продавач – консултанта в магазина какви снадки и скоби да вземете.

Добре е изберете фитинги, които може да са малко по – скъпи, но са по – здрави, за да не си сменяте през няколко месеца.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *