Полезни съвети за здравето на жените след 40 – годишна възраст

40 – те години са доста критични за здравето на жените.

Тогава, искаме или не, ни се налага да променим малко начина си на хранене, ако искаме да не трупаме килограми и да изглеждаме свежи и жизнени.

Ако и вие наближавате тази възраст, ето какво трябва да промените, за да се погрижите за здравето си.

Няма да ви предлагаме нищо драстично, просто трябва да започнете да се храните малко по – различно от обичайното и всичко ще си дойде на мястото и дори менопаузата, която наближава няма да ви плаши.

Увеличете консумацията на риба

Рибата и морските дарове ще ви помогнат да избегнете възможни проблеми със сърцето. Според специалистите, е добре поне два пъти в седмицата да хапвате по – мазна риба, тъй като тя съдържа полезни за организма мазнини. Ако не обичате чак толкова много риба, можете да приемате хранителни добавки MAXLIFE или рибено масло.

Спортувайте

За здравето на жените над 40 години е много важно да спортуват, затова е време да излезете от офиса или дома си и да си намерите спортно занимание, което ви доставя удоволствие. С тренировките не само ще запазите фигурата си, но ще намалите „горещите” вълни, ако сте навлезли в менопауза.

Вместо кафе, опитайте чай

Кофеинът не е много добра идея, когато наближава менопауза, затова го заменете с безкофеиново кафе или чай.

Хапвайте повече продукти, които са богати на калций

За здравето на жените над 40 – годишна възраст е важно да увеличат дневната доза на калций и витамин Е, тъй като след тази възраст много жени са предразположени към заболявания като остеопороза.

Хапвайте си повече сирене, мляко и други продукти, които съдържат калций, а ако не можете да си осигурите дневната доза само от храната е добре да приемате хранителни добавки MAXLIFE, които съдържат калций и витамин Е.

Намалете алкохола.

Ако до сега сте си пийвали по чашка-две вино, сега е добре да се ограничите най-много до чаша по време на вечеря.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *