Основни проблеми при Audi А4

Audi А4 е сред любимите автомобили на българските потребители.

А4 – ката държи стабилни и доста сносни за родния купувач цени и се счита за автомобил, който се нарежда сред лидерите по надеждност.

Това, което привлича интереса на купувачите е изцяло поцинкованата каросерия, която трудно би се повлияла от атмосферните влияния, големия и удобен багажник, който липсваше при предходния модел и изключително добре изпълнения интериор.

Въпреки, че можем да кажем още доста положителни неща за Audi А4, не трябва да подминаваме и основните проблеми, които се наблюдават при тази марка автомобили.

Окачването

Проблеми с окачването всъщност има почти всеки автомобил, който пътува по пътищата на България и Audi А4 не прави изключение въпреки, че разполага с изключително надеждна ходова част. Най – проблемни  са накрайниците на кормилните щанги, тампоните и амортисьорите на Audi А4, а след 100 хил. км. и задното окачване започва да създава проблеми.

Съвет: ако сте собственици на такъв модел автомобил, проверявайте редовно окачването и ако забележите проблем подменете тампоните и амортисьорите за Audi А4, докато е време.

Електрическа система

Въпреки, че немските коли са известни с безупречната си електрическа система, при Audi А4 се срещат някой проблеми, тъй като датчика за температурата за охладителната течност в радиатора е разположен доста ниско и това води до чести повреди. Проблемът всъщност не е толкова голям, колкото досаден, но все пак е добре, ако се появи да потърсите сервизна помощ и да подмените датчика за Audi А4, за да не си създавате допълнителни ядове.

Спирачки

На сух път спирачките на „4-ката” работят безупречно, но на мокър път  автомобила може да не се държи много добре, затова трябва да сте много внимателни.

Други срещани проблеми са: проблеми със скоростната кутия, повреди на предната ос поради дефектни носачи за Audi А4, скъсани ангренажни ремъци.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *