Необходим ли е спортен екип за йога?

Не си падам много по спорта, но взех дълго да се застоявам пред компютъра, а това си оказа влияние на теглото ми, което рязко скочи с 3 – 4 килограма, та затова взех решение – ще тренирам йога.

Избрах йогата, защото ми се стори, че:

Първо е лесно ( кой да ти каже, че изобщо не е така ) и второ – няма да се налага да купувам специален спортен екип и обувки за йога.

От сега ви казвам, че сгреших и по двете точки, и то тотално.

Оказа се, че йогата е спорт, при който натоварванията никак не са малко и тренировките изискват не само концентрация, но и доста физически усилия.

Наистина, никой не ме накара на сила да си купя спортен екип и подходящи обувки за йога, но когато се изложих един – два пъти в залата сама предпочетох да се снабдя с походящия екип.

Ако  и вие сте решили да започнете да се занимавате с йога, ето какво трябва да си подготвите, ако не искате да се изложите като мен.

За да тренирате спокойно и да не се притеснявате от нищо, за йогата ще ви трябва следния спортен екип:

Клин. Той може да е къс или 7/8, както ви е удобно, но в никакъв случай не слагайте шорти. Йогата изисква доста движения и шортите няма да са ви удобни.
Спортен сутиен. Той ще ви е най – удобен и ще се чувствате комфортно каквито и упражнения да правите.
Тениска. Добре е тениската да е по тялото ви, без обаче да е прекалено прилепнала. Материята може да е както синтетика, така и памук, по ваш избор.
Спортни обувки. Йогата дава възможност да тренирате и боси, но моят съвет е да изберете леки спортни обувки за сърф или чорапи с гумирани ходила.
Спортен екип в две части. Тук можете да се спрете на спортен екип от любимата си марка, който ще откриете в онлайн магазин sportoutlet.bg на много изгодни цени.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *