Лечебни свойства на грейпфрута

Знаете ли, че ако имате проблеми с дихателната, сърдечно – съдовата системи, страдате от диабет или искате да отслабнете има една хранителна добавка на Biovea, която може да ви помогне?

Става дума за добавка, която съдържа екстракт от грейпфрут и която е наистина много ефективна както за превенция на различни заболявания, така и за отслабване.

Защо точно Grapefruit Seed Extract на Biovea може да ви помогне да се погрижите за здравето и теглото си?

Добавката, както споменахме малко по – горе в материала съдържа екстракт от грейпфрут, а това е плод, който има изключителни лечебни свойства.

Грейпфрутът има много високо съдържание на витамини. В 100 грама сок се съдържат 45 мг. витамин С. Освен витамин С, в плода се съдържат още витамини А, В1, В2 ,D, магнезий, калий, натрий, фосфор, калций, кобалт, желязо, цинк, пектин.

За съжаление, колкото и да е полезен, вкусът на грейпфрута ( леко горчив ) не допада на много хора и поради това го пренебрегват. За да помогнат на хората, които не обичат пресния плод, от Biovea предлагат хранителна добавка, която се приема без никакъв проблем, тъй като от екстракта е премахнат горчивия вкус.

Полезни свойства на добавката от грейпфрут:

  • Нормализира холестерола и захарта в кръвта, разтваря натрупаните соли, премахва токсините;
  • Подобрява кръвообращението, влияе благоприятно на сърдечно – съдовата система, помага при хипертония;
  • Подобрява храносмилането. В плода се съдържат органични киселини, които стимулират производството на стомашни сокове и подобряват обменните процеси в храносмилателния тракт;
  • Активира работата на черния дроб;
  • Укрепва имунната система. Редовният прием на добавката или консумацията на пресен грейпфрут са отлична профилактика при сезонните вирусни и грипни заболявания;
  • Горчивият плод е нискокалоричен, което го прави идеалното средство за отслабване ( в 100 грама плод калориите са едва 35 );
  • Мощен антидепресант. Доказано е, че редовната му употреба премахва сънливостта, апатията и умората, укрепва нервната система и се бори с физическата и психическата умора.
Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *