Какво ново при роклите това лято?

Предполагаме, че се подготвяте за летните отпуски и вече сте планували почивката си. Предполагаме също така, че сте започнали да оглеждате новите колекции на магазини като http://edrehi.com/ и обмисляте покупката на летни рокли.

Ако все още се двоумите на какво да заложите това лято, ето какви са модните тенденции при летните рокли за 2017

Ретро

Ретрото не излиза от мода и всяка година някой от световните дизайнери залага на него, но тази година в колекциите на почти всички дизайнери се усеща носталгична нотка към 50-те и 60-те години на миналия век.

Роклите в ретро стил това лято се отличават с изключително женствен силует (което е характерно при роклите от 50-те и 60-те), моделите са с добре оформено деколте, подчертават талията, а долната част е силно разкроена. Дължините са най-често малко над и до коляното.

Минимализъм

Отличителна черта на този стил е свободната кройка на роклите и липсата на всякаква украса. Дължината е под коляното (миди) или макси. На пръв поглед безформените рокли са много удобни и елегантни благодарение на оригиналния си дизайн и безупречните си линии. Перфектни са както за градска среда, така и за почивка.

Ориенталски стил

Ориента винаги е очаровал дизайнерите, а това лято интереса им е насочен най-вече към Близкия Изток. Роклите в ориенталски стил са от леки материи (лен, памук, коприна), в маски дължини и с богата орнаментика, принтове на цветя или с геометрични мотиви.

Сафари

Тези модели са много стилни, подчертават елегантно нежните женски форми. Най-чест акцент на „сафари” роклите е коланът, който подчертава талията.

А-образен силует

А-образния силует при роклите държи първенството и тази година, тъй като е подходящ за всякакъв тип женска фигура. Дизайнерите са се заиграли с цветовете и тъканите при този модел рокли. В колекциите на магазини като http://edrehi.com/ могат да се видят модели с А-образен силует в разнообразни дължини, цветове и принтове.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Хрисина Кръстева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *