Как да се справим с досадните пъпки?

Няколко съвета за грижа за лицето

Една-две появили се пъпчици по лицето едва ли много ще ви притеснят, но ако „инвазията” им продължи, тогава предполагаме ще побързате да потърсите начини, с които да ги отстраните колкото се може по-бързо и завинаги.

Причините за появата на множество пъпки по лицето са много и може никога да не разберете защо вие имате акне, а приятелката ви няма.

Но да не се задълбочаваме в разискване на причините и да обърнем внимание на начините, които могат да ви помогнат да имате отново гладко и свежо лице.

  1. Никога не се опитвайте да се лекувате сами. Посетете дерматолог, консултирайте се с козметик и тогава започнете с лечението.
  2. Вслушвайте се в съветите на професионалистите, които ще ви назначат адекватно лечение на акнето.
  3. Освен медицинските продукти, които ще ви предпише дерматологът, приемайте хранителни добавки за премахване на акне. Натуралните добавки действат директно върху бактериите, които стоят в основата на появата на акне, помагат при заздравяването на пъпките и отстраняването на белезите по лицето.
  4. Сменете сапуна и водата си с такива срещу акне. В търговската мрежа има достатъчно неагресивни сапуни, които ще освободят порите ви от мъртвите клетки, мазнината и бактериите, които ги запушват.
  5. Докато трае лечението се опитайте да не използвате гримове, а ако не можете без грим, поне се допитайте до козметика си какви гримове можете да използвате.
  6. Поддържайте добра лична хигиена, не докосвайте лицето си с мръсни ръце… и никога, никога не стискайте пъпките.
  7. Не използвайте прекалено мазни кремове, тъй като могат да запушат порите ви.
  8. Не излагайте лицето си прекалено много на слънце.

Спазвайте тези лесни за изпълнение съвети, приемайте натурални добавки като https://skincare.bg/, вслушвайте се в съветите и препоръките на дерматолога и козметика си и скоро ще имате чисто и без никакви пъпки лице.

 

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Nikola

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *