Какво е коефициент при онлайн залози?

Ако сега навлизате в света на онлайн залаганията, тогава е напълно възможно да се чувствате малко объркани при избора на подходящ букмейкър, начините на залагане, изчисляването на коефициенти, получаването на бонуси и още куп други неща.

Всъщност, няма нищо сложно и сега ще ви обясним съвсем накратко как да се справите лесно, ако сте решили да пробвате късмета си с онлайн залози.

Първото, което трябва да сторите, е да изберете букмейкър ( буки ), при който да залагате. Можете да го направите, като влезете на страниците на Efribet.com и разгледате каталога на букмейкърите, който ще откриете там.

Щом се спрете на конкретен букмейкър, просто трябва да следвате указанията и да се регистрирате в системата му, за да можете да правите залози.

За да направите залог при букмейкър като Бет365 примерно, трябва да последвате работещия линк за Bet365, който ще ви отведе на официалната им страница, където можете да залагате.

До тук всичко е лесно и напълно ясно, но какво е коефициент и как да разберете каква ще е печалбата ви?

Коефициентите ви показват вероятността дали дадено събитие ще се случи или не. Казано по – просто, това са числа, благодарение на които вие можете да разберете каква ще е печалбата ви в случай, че вашият спортен залог е печеливш.

Видовете коефициенти, които се използват са основно три и почти всички букита предлагат и трите варианта, за да можете вие да решите кой вариант ви е най – удобен.

Както споменахме, основните видове коефициенти са три: Европейски ( десетичен ), Британски ( дробен ) и Американски.

При европейския формат коефициентът е числото, по което ще се умножи вашия залог, за да се формира вашата печалба.

Пример: Залагате 10 лв. на отбор А срещу отбор В при коефициент 2.0. Ако познаете резултата от събитието вие ще спечелите – 10 х 2,0 = 20 лв. Чистата ви печалба в този пример е 20 – 10 = 10 лв.

При британския формат сумата на чистата печалба е в дроби. При този формат знаменателят е равен на залога, който сте направили, а числителя показва колко ще спечелите.

За разлика от първите два варианта, при американския вариант коефициентите са положителни и отрицателни. При този формат по – скоро говорим за „линия”, която се разделя на две – за фаворита и за аутсайдера. С „-„се означава линията на фаворита, а с „+” линията на аутсайдера.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *