Как открих отново вкуса на бабиния конфитюр

Едно време баба ми правеше най – вкусния конфитюр от боровинки, който нямах търпение да опитам, още докато се вареше. Обичах да гребна от горещата смес, да си намажа филия и да седна до баба, която ми се караше престорено, а очите и се смееха.

Събираше жената плодове, които са расли на слънце, измиваше ги, заливаше ги със захар и после от тях правеше конфитюр, с който цяла зима хранеше всичките си внучета. Баба ми тогава не е знаела, че приготвя био конфитюр и ако беше жива, щеше много да се учуди, защото за нея нямаше друг начин да приготви прочутите си сладка и конфитюри.

Като малка обожавах сладката на баба, но когато тя се спомина, спрях да ги ям, просто защото вкусът на любимия ми конфитюр от боровинки вече не беше същият, когато го купувах от магазина.

Когато станах майка, започнах да търся за децата си ония вкус на бабините сладка и конфитюри, който познавах от моето детство.

Търсенето беше дълго, докато накрая не открих био конфитюрите, които предлагаха от Maxlife. Първият път, в който си закупих бурканче конфитюр от магазина, не вярвах, че ще открия истинския вкус на бабиното сладко, но грешах.

Оказа се, че био конфитюрите се приготвят по стара технология, и в тях не няма никакви заместители, оцветители, Е – та, ГМО – та и други подобни вредни за децата ми неща.

Плодовете, от които се приготвят натуралните конфитюри се отглеждат на чисти от пестициди почви, не се третират с препарати и са напълно екологично чисти.

Вкусът на био продуктите ( сладка, конфитюри, мармалади ) е наистина уникален, а това, че в тях няма нищо, което да навреди на децата ми ме направи фен на продуктите на Maxlife.

Сега, докато мажа филийки с масло и конфитюр за децата си, понякога се гребвам тайно от бурканчето и отново се връщам в детството- при баба и нейните сладка.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *