Как да пътешествате разумно?

Да отидете на екскурзия или на почивка днес е нещо, което можете да направите във всеки един момент. Достатъчно е просто да се спрете на дестинация, да откриете подходящата туристическа агенция (а днес те са изключително много) и да поемете на път.

Лесно е, но вие все си казвате, че екскурзиите и почивките, които организират туристическите агенции не са за вас, тъй като не притежавате голям бюджет, за да си ги позволите?

За тези от вас, които мислят по този начин и ден след ден само отглеждат офертите на туроператорите, без да смеят да потеглят на път, подготвихме няколко лесни съвета, които ще ви позволят да сбъднете мечтите си за пътешествия, без да нарушавате драстично бюджета си.

Пътувайте извън сезона

Пътуванията извън сезона ще ви донесат няколко ползи:

*цените на почивките и екскурзиите ще са по-ниски;

*няма да се блъскате с туристи от цял свят, за да разгледате някой обект.

Не се спирайте на първата оферта, която ви е попаднала

Офертите, които предлагат почти всички туристически агенции се препокриват в голямата си част, но цените, на които предлагат туристическите пакети са различни.

Една и съща почивка или екскурзия може да се продава на много по-висока (или по-ниска) цена в зависимост от това дали пътуването се осъществява със самолет, автобус или транспортът е комбиниран, както и какво са включили туроператорите в туристическия пакет и какво трябва вие да доплащате на място.

Затова е важно, особено ако искате да спестите малко пари, да сравните офертите на поне няколко туристически агенции като http://sarnela.com/ и едва тогава да решите с коя агенция да пътувате.

Можете да се възползвате и от офертите, които туроператорите предлагат през сайтовете за групово пазаруване и да спестите още повече пари, но ако се спрете на този вариант прочетете внимателно условията на офертата, както и какво е включено в цената на пакета и какво не.

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания

Всички туристически агенции като Сърнела предлагат намаление от цената на екскурзиите и почивките, ако направите ранна резервация. Възползвайки се от отстъпките за ранна резервация ползите за вас ще са:

*почивка или екскурзия с отстъпка в цената;

*време да отделите средствата необходими ви за почивката, така че да не нарушавате драстично баланса на бюджета си.

Как да спестите по време на пътешествието?

*хранете се в заведения извън района на туристическите забележителности. Най-често само на една – две пресечки от големия туристически поток има достатъчно заведения, където можете да се нахраните добре на доста по-ниски цени. От пари за храна можете да спестите и ако купувате храна от супермаркетите или от уличните щандове, но ако искате да опитате от националната кухня на страната, по-доброто решение е да потърсите заведение в някоя пресечка.

*направете си списък на забележителностите, които задължително искате да посетите и кои можете да пропуснете. Прибавете в списъка си обекти, които можете да разгледате безплатно.

*не купувайте сувенири от места в близост до забележителностите, тъй като ще ги закупите на много по-висока цена.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Nikola

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *