Как да проверите за подмяна ли е свещта на моторната резачка?

Ако ме питате, предпочитам да си чета книжката или да си оправям маникюра, вместо да знам какво правят моторните резачки, но какво да се прави.

Намерила съм си половинка, която няма търпение да дойде уикенда и да ме замъкне на вилата.  То само да го придружавах, както и да е, преживява се, но той обича и да ми изнася лекции за частите на резачките, за това как се работи с тях и още за куп неща, половината от които дори не си правя опити да слушам ( признавам си ).

Но лекцията за свещите на резачките я чух и понеже нямам навика да задържам информацията само за себе си реших да ви споделя какво научих за тези части на резачките и за това колко важни са те за тази техника.

Според моята половинка, запалителната свещ на резачката трябва да се проверява редовно дали е изправна, защото ако не е, това може да доведе до смущения в работата на двигателя и машината да се повреди.

Проверката на свещта се извършва лесно, просто е необходимо частта да се разгледа внимателно.

Трябва да се обърне внимание на полюсите и – ако цветът им е сивкаво – бял, това означава, че всичко е наред и свещта работи нормално.
Нужно е да се обърне внимание и на керамичната част на електрода – ако има пропукано или отчупено, положението не е добро и свещта трябва да се подмени.
Ако по свещта има отлагания на черни сажди, това е показател, че резачката не работи с неподходящото гориво и свещта не е работила при нормална температура, което пак довежда до навременната и смяна.

Ами горе – долу това са начините, по които можете да разберете дали свещта на резачката има нужда от подмяна или не.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *