Как да изберете тостери и гофретници за заведението си?

Предполагам, че имате в дома си тостер или гофретник и няма защо да обяснявам за какво служат тези уреди.

Истината е, че всички обичаме хрупкави, топли сандвичи приготвени за закуска на домашния тостер, а и от гофретите няма да откажем, ако има някоя добра душа, която да ни ги приготви.

Сандвичите и гофретите са храни, които обичаме да си хапваме не само у дома, но и по заведения и дори не се замисляме дали в заведенията използват същите уреди, за да ни приготвят гофретата, докато не решим самите ние да си отворим някое малко заведение, където да предлагаме тостове и гофрети.

Не знам доколко сте наясно, но има разлика в уредите, които използваме в дома си и тостерите и гофретниците, които са предназначени за заведения.

Разликата всъщност не е чак толкова голяма, ако се вземе предвид какво се приготвя с тези уреди, но все пак – с какво се различават тостерите и гофретниците за домашно ползване от тези за заведенията?

Основната разлика е, че уредите за заведения логично имат по – голяма вместимост и съответно по – голяма мощност в сравнение с уредите за дома. Това се налага, тъй като те трябва да могат да загряват много по – бързо, за да се приготвят поръчките на клиентите без забавяне.

Другата разлика е, че за заведения се предлагат уреди, които могат да работят на газ или електричество, като избора на какъв вид ще се спрете си е изцяло ваш и в зависимост от това дали използвате газ или електричество на останалите кухненски уреди в заведението си.

И уредите за домашно ползване, и тези, които са предназначени за заведения са удобни, лесни за употреба и не изискват специална поддръжка.

Ами това е в общи линии, но ако имате някакви въпроси, можете да се обърнете към консултантите от Магазин Сезони, които ще ви помогнат в избора на тостери и гофретници за заведението ви, а аз мога да ви да споделя любимата си рецепта за гофрети, която да изпробвате на новите си уреди.

Белгийски гофрети ( класическа рецепта )

Брашно – 2 чаени чаши;

3 – 4 яйца;

Половин лъжичка сода бакпулвер;

Шипка сол;

2 чаени чаши прясно мляко;

Ванилия;

3 – 4 лъжици масло ( разтопено )

Специфичното тук е, че жълтъците и белтъците на яйцата се отделят, като жълтъците се прибавят към останалите продукти и сместа се разбърква добре, а белтъците разбити на сняг се прибавят накрая към сместа.

Гофретите се пекат в гофретник и се поднасят с течен шоколад или сладко.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *