Как да изберем правилните ботуши за мотор?

Когато караме мотор, мото екипировката е просто задължителна част. Тя е не само аксесоар, който да допълни стила на мотора ни, но и елемент, който ни защитава от наранявания. Ботушите за мотор са една част от екипировката, чието значение не бива да се пренебрегва.

Ботушите за мотор са такава част от екипировката, която не сваляме обикновено, съответно това означава, че ги използваме двойно повече. Съответно когато си купуваме ботуши е добре да обърнем внимание на изработката, която е от решаващо значение за това колко време ще траят ботушите.

Преди да направим покупка на ботуши за мотор, добре е да си зададем няколко въпроса, за да направим разумен избор на ботуши:

В какъв стил са нашият мотор и екипировка?

След безопасността стилът също е важен, така че подберете точният модел ботуши според модела на мотора ви. Ако моторът ви е туристически, стандартен (познат още като гол мотор), Chopper или Custom, то за вас ще е подходяща мото екипировка за градско каране: кожено яке, мото джинси, кожени боти или кецове. Ако пък моторът ви е кросов, Off-Road или Dual Sport, то определено ще ви трябва спортен стил екипировка, която да ви дава нужната безопасност. 

Дали искате да имате стилни и семпли откъм детайли ботуши, с които спокойно можете да се появите и в офиса, или такива които ви осигуряват безопасност, но са обемисти, имат лого на тях и не се вписват в ежедневния ви дрескод.

Така че решете сами какъв компромис сте склонни да направите. Дали да жертвате функционалността и безопасността за сметка на стилната форма, или пък предпочитате да си носите резервен чифт надеждни ботуши, предназначени за мотор.

Какво ниво на защита ви е нужна?

Голяма част от нараняванията по време на каране на мотор са причинени на краката или стъпалата. Ако карането ви е от по-агресивен тип като например мотокрос или офроуд, то ще ви трябват ботуши, които да ви осигуряват високо ниво на протекция. Материите им трябва да са здрави и издръжливи на триене, водоустойчиви и да дават стабилност на крака. И не на последно място- ботушите трябва да са удобни и да следват точно формата на крака ни. Съответно винаги мерете когато си взимате ботуши за мотор.

При какви атмосферни условия ще караме

Дали ще караме в извънградско или в града. Също така се запитайте на какъв терен ще карате. Ако прекарвате повече време навън, то не правете компромис с качеството и си вземете от надеждна марка, които са водоустойчиви. Ако искате да откриете маркови ботуши за мотор на добра цена, изберете от богатата гама от модели ботуши за мотор от Motoekip. В този онлайн магазин ще откриете богато разнообразие от ботуши за мотор с красив дизайн, които са от водещи производители като A-PRO, Alpine Stars, ЕXUSTAR, AKITO, NITRO, Wulfsport, O’NEAL. Всички са изработени от висококачествени и водоустойчиви здрави материи, от които естествена негорима кожа, дишащи подплати, омекотени стелки, осигуряващи максимален комфорт.

Колко дълго ще ги носим?

Добре и да вземем под внимание колко време прекарваме в път. Ако не прекарваме много време на мотора, то можем да изберем непретенциозен модел ботуши, които се вписват в градската мода като например боти или мото кецове. Но ако ни трябват ботуши за по-дълги преходи, то е добре да изберем такива с по-дебели и плътни материали, които са дишащи, абсорбират удари, водоустойчиви са и също да покриват крака ни над глезена.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *