Био джинджифил срещу гадене и повръщане

Терапевтичните свойства на джинджифила са били познати и използвани в Индия, Китай и арабските култури още в дълбока древност.

Днес, стотици години по – късно ние продължаваме да използваме джинджифила като лек за стомашно – чревния тракт, настинка, грип и много други заболявания.

Какво прави био джинджифила толкова полезен на нашия организъм?

Химическите съединения, които дават на джинджифила терапевтичните му свойства са фенолите и етеричните масла. В корена на растението се съдържат 1,5 – 3,0% етерични масла, камфен, цинеол, борнеол, цитрал, линалол, витамини С, В1, В2, незаменими киселини. Специфичният му, леко лютив вкус идва от съдържащите се в него смолисти вещества, които стимулират метаболизма на червата и мускулния тонус, което води до по – малко дразнене на чревната стена и до по – лесното транспортиране на полезните вещества през храносмилателната система.

Употребата на био джинджифил е безопасна, но е препоръчително, преди да започнете да приемате редовно от това растение да се консултирате с лекар. Джинджифил можете да откриете както във всички магазини ( като корен ), така и в аптеките и магазините за хранителни добавки Maxlife.bg

За какво се препоръчва био джинджифил?

  • При различни възпаления

Джинджифилът е силен антиоксидант, който се прилага при различни видове възпаления, включително и ревматизъм. В корена се съдържа веществото гингерол, което играе важна роля в лечението на остеоартрит и ревматоиден артрит.

  • При стомашно – чревни проблеми

Био джинджифила на Maxlife е изключително ефективен при стомашно – чревни проблеми, особено за предотвратяване на гадене и повръщане по време на пътуване, бременност и химиотерапия.

  • При висок холестерол

Учени от САЩ са установили, че джинджифилът помага за намаляване нивата на лошия холестерол и помага в борбата срещу рака.

Специалистите съветват да се употребява до 4 грама био джинджифил на ден, като коренът може да се приема не само като хранителна добавка, но и като чай или отвара.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *