6 причини да пием зелен чай

Предполагаме, че първата мисъл, която ви минава през главата, ако някой ви попита за ползите от зеления чай е, че консумацията му помага за намаляване на теглото.

Това наистина е вярно, но сега искаме да ви запознаем и с някой други ползи, за които може би не знаете

Превенция срещу рак

Съвременните медицински изследвания показват, че зеления чай Maxlife има потенциала да се бори с много форми на рак. Учени от Монреалския университет са установили, че употребата на този чай намалява риска от рак на белите дробове с 18 %. Изследвания, проведени с доброволци в Япония са показвали, че употребата на зелен чай намалява риска от поява на рак на гърдата.

Зелен чай за здраво сърце

В състава на зеления чай се съдържат вещества, които помагат за нормализиране на нивата на холестерол в кръвта и които укрепват стените на кръвоносните съдове. Медицински изследвания показват, че ако пием по 4 чаши на ден зелен чай, това ще намали драстично риска от заболявания на сърцето.

Грижи се за черния дроб

Клиничните проучвания показват, че редовното пиене на зелен чай предпазва и пречиства черния дроб от неблагоприятните ефекти от консумацията на вредни за организма вещества.

Бори се със свободните радикали

Зеленият чай има високо съдържание на антиоксиданти, които се справят успешно със свободните радикали, които се натрупват в организма ни. В него се съдържат катехини и полифеноли, които имат способността да намаляват лошия холестерол, да предотвратяват запушване на артериите и да стопират появата на ракови клетки.

Против диабет

Зеленият чай се използва в алтернативната медицина в подкрепа и за нормализиране на кръвната захар. Проучванията показват, че употребата на този чай може да предотврати появата на диабет тип 1. Това се дължи на факта, че в чая се съдържат вещества, които поддържат нивата на глюкоза в организма в норма.

Повишава имунитета

Този чай повишава имунитета и предпазва от вирусни заболявания, а според някой медицински проучвания може да забави процесите на стареенето.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *