Витамини за потентност

След определена възраст мъжете имат намалена сексуална функция, което се дължи най – вече на неправилното хранене.

Твърдим това, защото отдавна е известно, че от това, с какво се хранят мъжете до голяма степен зависи и потентността им.

Мъжете, които държат да се погрижат за здравето си и най – вече за сексуалната си функция си трябва да са наясно от какви хранителни вещества имат нужда.

Ето някой от най-важните хранителни вещества и елементи за сексуална мощ

Витамин С

Този витамин не само укрепва имунната система и увеличава еластичността на кръвоносните съдове, но и стимулира кръвообращението, което има благоприятен ефект върху мъжките полови органи. Витаминът е незаменим при профилактика срещу простатит и освен това увеличава нивата на тестостерон. Витамин С в големи количества се съдържа в зелето, цитрусите, магданоза, зеления лук и в хранителни добавки Biovea.

Витамин Е

Витамин Е е незаменим за мъжката потентност, тъй като увеличава притока на кръв към половите органи, освен това действа като антиоксидант. Съдържа се в яйчения жълтък, целината, зеления лук, слънчогледа, царевицата, маслините.

Витамин D

Необходим е за засилване на сексуалната функция особено през зимата, тъй като през студените месеци производството на тестостерон намалява. Витамин D се съдържа в пъдпъдъчите яйца, сиренето, изварата, млякото, рибеното масло.

Витамини от В група

Допринасят за синтеза на мъжкия полов хормон, защитават черния дроб и възстановяват енергията. Високо съдържание на тези витамини има в млякото, млечните продукти, яйцата, морковите, рибата.

Селен

Селенът също е от съществено значение за сексуалната функция, тъй като този минерал участва активно в биосинтеза на тестостерон и подобрява функцията на мъжките полови органи. Този елемент има благоприятен ефект върху репродуктивната функция и е незаменим при лечение на безплодие. Селен се съдържа в чесъна,  ръжения хляб, яйцата, морските дарове.

Цинк

Този микроелемент е основен градивен елемент на тестостерона, повишава подвижността на сперматозоидите и е много ефективен за превенция срещу простатит. Съдържа се в рибата, пшеничените трици, чесъна, ядките, яйчения жълтък.

Всички тези важни за сексуалната функция витамини и минерали могат да се приемат и под формата на хранителни добавки Biovea.bg

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *