Суроватъчен протеин за неактивно спортуващите

За фитнес храните и начините им на приложение има изписано толкова много, че едва ли ще мога да кажа нещо, което активно спортуващите вече не знаят или не прилагат.

Всеки, който тренира активно във фитнеса знае например, че суроватъчния протеин е много важен за тренировките, тъй като дава енергия, подпомага натрупването на мускулна маса, грижи се за имунната система и какво ли още не.

Всеки, който влезе в залата знае за полезните свойства на протеина и спокойно може да се справи и без моите съвети.

Но какво да правят такива като мен, които не попадат в числото на активно спортуващите, но им се иска все пак да са в добра форма?

Дали протеина на Maxlife може да помогне, ако решим да започнем диета?

Ето за това ми се иска да поговорим – дали приема на хранителна добавка като суроватъчен протеин може да е от полза за хората, които не спортуват чак толкова активно.

Какво е суроватъчен протеин и защо е полезен за всички?

Ако потърсите информацията, която открих и аз ще ви стане ясно, че протеините са вещества, които съдържат аминокиселини, които пък се грижат за структурата на мускулите и други тъкани в организма.

Човешкият организъм има нужда от 20 аминокиселини. От тях 12 са заменими ( т. е. организмът ни може да си ги набави и сам), а останалите 8 ( незаменимите ) трябва да си ги набавим с храна или с хранителни добавки.

Ако не сте активно спортуващи, можете да си набавите растителен или животински протеин с храната. Това обаче няма да ви е достатъчно, ако искате да свалите някой килограм и търсите идеалната, ненатоварваща диета. Ако искате да отслабнете, можете да пробвате да приемате суроватъчен протеин.

Казвам ясно, че хранителната добавка не е заместител на храната, но протеинът ще ви помогне със сигурност да свалите някое и друго килограмче. Освен това, добавката ще ви помогне да не увиснете, след като започнете да сваляте и ще изглеждате стегнати и по-слаби само след няколко месеца.

А ако все пак направите усилие да правите по някое и друго упражнение ( дори в домашни условия ) това ще ви помогне още по-бързо да влезете във форма.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *