Силата на пчелното млечице

Как да повишим тонуса си

Какво е пчелно млечице?

Наричано още „желе роял“- царска храна, пчелното млечице представлява пчелен секрет, който се произвежда от млади пчели. Той подпомага пчелите работнички и търтеите през първите три дни от живота им и също така пчелата-майка се храни с него.Този секрет представлява високохранително  вещество с висока биологична стойност, което лесно се  усвоява  от организма. Съдържа необходимите елементи за нормалното съществуване на организма.

Познато е на медицината като хранително, профилактично и козметично средство, което има редица благотворни ефекти върху човешкия организъм. То е изключително полезно, защото е богат източник на протеини и съдържа всички незаменими аминокиселини. Също така съдържа захари, мастни киселини, фосфорни съединения, витамин А, D, C, витамините от група В, биотин, активни ензими, въглехидрати, липиди, фолиева киселина, пантотенова киселина, стероли, ацетилхолин. Пчелното млечице осигурява на организма ни и богато количество минерали (като калций, калий, силиций, мед, желязо, сяра, фосфор, магнезий, манган) и др. Съдържа също и колаген, който е анти-стареещ агент.

За какво ни помага?

Пчелното млечице се използва за редица заболявания. То увеличава обмяната на веществата, ускорява растежа и зарастването на рани, създава бодрост и нашето настроение и работоспособност. Освен това намалява умората и чуството за отпадналост, подобрява апетита и съня, укрепва имунната система, забавя процесите на стареене. Освен това, то притежава противовирусни и антибактериални свойства и стимулира кръвообразуването. Понижава също холестерола и нормализира кръвното налягане, поради което не се препоръчва на хора, страдащи от сърдечно-съдови проблеми. Не е подходящо и за консумация от хора, които са с алергия към пчелни продукти или страдащи от болестта на Адисон.

 

Как да си го набавим?

Можем да си набавим пчелно млечице по много начини. Пчелното млечице може да се приема в натурален вид, под формата на капки, хранителни добавки или капсули. Ако се приема в чист вид, дозировката му за деца е 0,5-1 грама дневно, за юноши- 1-2 грама, а за възрастни е 2-3 грама. Също така може да се консумира примесено с мед или пчелен прашец. Можем да го открием под формата на хранителна добавка за дихателната система от Maxlife, която можем да открием в онлайн магазина . Осигурете си оптимално здраве, повишете тонуса и работоспособността си и удължете своя живот с хранителните добавки на Maxlife.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *