Резачка – как да я поддържате ?

Купили сте моторна резачка от Magazin Sezoni, за да си улесните работата в градината или защото ви е необходима машина, с която лесно да нарежете дърва за камината.

Това е прекрасно, но за да ви служи резачката ефективно и дълго и вие трябва да се погрижите за нея и да я поддържате добре.

Кои са най – важните неща, на които трябва да обърнете внимание, когато работите с вашата машина?

Веригата и шината
Веригите и шините са едни от най – важните части на моторните резачки, затова е нужно да се отнасяте много внимателно с тях и да ги преглеждате редовно.

Знаете, че основната задача на веригата е да реже, затова е добре след приключване на работа с моторната резачка да и обърнете специално внимание и ако е износена да я наточите. Ще разберете дали веригата е за наточване, когато за да срежете дърво ви се налага да натискате машината. Ако усетите, че режете с натиск и започне да „пуши” като режете, време е да я наточите. Заточването става като заточвате всеки зъб поотделно и внимавате да заточвате еднакво зъбите и от двете страни.

Шините са също толкова важни за ефективната работа на моторната резачка колкото и веригите, затова е нужно да ги почиствате редовно. Можете да го направите почистите канала на шината от нечистотии, които се събират в канала на шината.

Горивната бензинова смес

За да работи добре вашата машина е необходимо да приготвяте правилно омаслената горивна смес. Това става, като смесите масло за моторни резачки с бензин в точно съотношение 20 – 25 мл. масло / литър бензин. Добре е да приготвите толкова смес, колкото ще ви е необходимо за работата, тъй като е добре сместа да е прясно приготвена.

Въздушен филтър

Въздушният филтър е преградата между цилиндъра на моторната резачка и прахоляка, който се отделя при рязането на дървесината, затова трябва да го почиствате редовно. Обикновено филтрите са от пластмаса и можете просто да го свалите и да го измиете с течаща вода.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *