Папая за добро храносмилане и стройно тяло

Папаята е тропически плод, който мъничко прилича на познатия ни пъпеш като вкус и като цвят и също като него е не само е вкусен, но и много полезен за организма.

Екзотичният плод може да се открие в родните хипермаркети в прясно състояние, но ако държите да се възползвате от всички негови полезни свойства ви препоръчваме хранителна добавка Biovea PAPAYA ENZYME.

Лечебни свойства на папаята

Папаята съдържа протеини, въглехидрати, фибри, витамини А, В, К фосфор, калий, желязо, калций, натрий, албумин (ензим) и карикаксантин. Вкусният плод е с по-голямо съдържание на бета – каротин, отколкото морковите и с около 30% по-голямо съдържание на витамин С, отколкото има в портокалите.

Екзотичният плод, било консумиран пресен или приеман като хранителна добавка е много полезен за храносмилането, тъй като ензимът папин, който се съдържа в него помага на организма да извлече максимума от хранителните вещества в храните.

Папаята се препоръчва за лечение на язва на дванадесетопръстника, колит, гастрит, астма. Освен това нормализира работата на черния дроб, грижи се за достигане на нормални стойности на захарта в кръвта и прочиства червата.

В състояние е да неутрализира високите нива на киселинност в стомаха и следователно е от голяма полза и за хората, които страдат от киселини и гастрит.

Сокът от папая се използва за лечение на ухапвания от насекоми и за облекчаване на болката от изгаряния. Екстракт и сок от папая се използват широко и в козметичната индустрия, за приготвянето на шампоани, сапуни, кремове и други козметични продукти.

Плодът е и нискокалоричен (в 100 грама папая се съдържат само 39 калории), поради което се препоръчва за консумация на хора, които имат проблем с теглото и са на диета.

Въпреки, че папаята има много полезни свойства, е добре да знаете, че екзотичният плод може да причини алергични реакции, така че ако сте предразположени към подобни реакции, е добре преди да го консумирате да потърсите консултация със специалист.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *