Когато имаш мечта, любов и подходящите помощни уреди всичко е възможно

Казваха ми, че съм луда да откривам заведение точно сега. Казваха ми, че заведения и кафенета има толкова много, че няма да мога да привлека клиенти и скоро ще се наложи да се сбогувам с мечтата си…

Казваха ми, но все пак реших да отрия малка, квартална пекарна, в която да продавам домашно приготвени сладки, кексове и мъфини.

Открих подходящото помещение и запретнах ръкави, за да се сбъдна мечтата си.

Първото, което направих беше да оборудвам кухнята си с всичко необходимо, за да мога да предлагам вкусни неща на клиентите си. Избрах си кухня, оборудвах я и накрая се погрижих за помощните уреди.

За бизнеса, който бях решила да развивам ми трябваха, освен стандартните уреди за заведения и няколко по – специфични помощни уреда като газова пекарна и професионална сокоизстисквачка.

Пекарната ми беше нужна, за да приготвям домашните мъфини, с които бях популярна сред близки и познати. ( Открай време обичах да приготвям сладки изненади за близките си, които смятаха, че са разкошни и тъкмо това ме накара да отворя пекарната си). Едно е обаче да пека сладки в къщи, а съвсем друго – за заведението. Там количествата са по – големи и точно затова ми беше необходима газова пекарна, която да ми спести време.

Другият важен помощен уред за заведението ми беше професионалната сокоизстисквачка, защото исках, освен домашни сладкиши да мога да предлагам на клиентите си само прясно изцедени сокове, които не само са по – вкусни, но и много по – здравословни.

Казваха ми, че съм луда да откривам заведение точно сега, когато кризата е навсякъде. Казваха ми, че няма да успея да сбъдна мечтата си… казваха ми, но грешаха.

Много скоро след като отворих заведението си, то се превърна в място, което клиентите възприемаха като „кухнята на мама”. Идваха, сядаха, хапваха от вкусните домашно приготвени сладки и се усмихваха един на друг.

Понякога мечтите се сбъдват… Когато имаш мечта, любов и подходящите помощни уреди всичко е възможно.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *