Как да забавим стареенето?

Иска ни се с напредването на възрастта да можем да забавим появата на бръчките, отпуснатата кожа, петната по кожата и това си е съвсем нормално.

Понякога имаме късмет и успяваме да „спестим” някоя и друга годинка, друг път не сме такива късметлии, но не спираме да търсим начини да забавим стареенето.

На наша радост, днес можем да се доверим на уникалните свойства на колагена и да поддържаме свежестта на кожата на лицето си по – дълго време.

Какво представлява колагена?

Най – общо казано, колагенът е основната на съединителната тъкан и осигурява нейната здравина и еластичност. Организмът ни произвежда колаген до 25 годишната ни възраст, след което производството му се забавя. Именно забавянето на производството му слага началото на края на младостта или иначе казано започват процесите на стареене. Колкото по – възрастни ставаме, толкова по – голям е дефицитът на колаген и кожата ни губи еластичността си, появяват се бръчки и петна.

Макар прогнозата да не е много приятна, днес медицината е постигнала голям успех успявайки да извлече и произведе колаген, който да ни помогне да се справим с появата на бръчките.

Как да си набавим допълнително колаген?

Добавките са възможно най – добрия вариант да си набавим необходимия колаген, тъй като приемайки ги те помагат не само за забавяне на процесите на стареенето, но и заздравяват костната система, зъбите, косата и ноктите.

  • Чрез козметичните продукти

На пазара се предлагат доста козметични продукти, в които основната съставка е колаген в различна концентрация. В зависимост от това какво е процентното съдържание на веществото зависи и цената на козметичния продукт.

Колагенът, който се съдържа в добавките или козметичните продукти най – често е или растителен или извлечен от морски дарове и е напълно безвреден за организма ни. Все пак, при покупка е добре да се обърне внимание на производителя, както и на другите съставки на продукта.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *