Как да изберем подходящия фритюрник?

Какъв фритюрник е подходящ за нас?

Как да направим правилен избор?

Обичате ли да си похапвате изпържени до златисто, хрупкави картофки? А  крехки пилешки хапки? Или пък разтапящи се в устата кашкавалчета или сиренца? Ако е така, фритюрникът е подходящ уред за вас.

Фритюрникът е един от най-разпространените домакински уреди и почти всяко едно домакинство има такъв. С навлизането на все по-нови технологии в домакинството, фритюрниците ни позволяват да пържим все по-лесно и бързо без тиган. Пърженето с фритюрник е значително по-лесно в сравнение с пърженето с тиган, защото така се пържи по-бързо и ви спестява неприятната миризма от пърженето. Също така спестявате и повече мазнина с него. Ако нямате проблем с холестерола или теглото, то фритюрникът е незаменим уред за вашето домакинство.  Пърженето с фритюрник има и други предимства. Хранителните магазини предлагат разнообразие от замразени, полуготови продукти. Всичко, което ви трябва, е само фритюрник, за да си направите желаната храна. 

 

Добър помощник в домакинството?

Преди да пристъпите към покупка на фритюрник, необходимо е да се съобразите с това какъв фритюрник ще е най-подходящ за вас. Има три вида фритюрници: електрически, газови, херметически. Когато е предназначен за домашна употреба, фритюрникът има обем за мазнината 2 литра. Тези, които работят на газ са по-подходящи за заведения. А при  херметическия, парата от пърженето повишава налягането вътре във фритюрника. Също така е важно и фритюрникът да може да се разглобява, тъй като така той се почиства по-лесно.

Съветваме ви да изберете електрически фритюрник за вашия дом или заведение, какъвто Magazin Sezoni предлага, защото той ще отговори напълно на вашите изисквания за качество и комфорт. Той е направен от неръждаема стомана-алпака,  има вана с вместимост 5 литра, консумацията му е 3 kw и работната температура достига 300 градуса. Освен че ви спестява време, фритюрникът е снабден с решетъчна кошница, което ви позволява безопасно и лесно да извадите готовата храна от него. Повечето фритюрници имат вътрешно незалепващо покритие и са лесни за почистване от излишната мазнина. 

Приготвяме лесно и бързо вкуснотии 

Изберете пърженето с фритюрник, защото така вие ще спестите време и пари, докато приготвяте вкусни изкушения.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *