Гроздово семе за добро здраве и красота

Мощен антиоксидант

Лек от природата

Всички сме чували за полезните свойства на виното и високото съдържание на силния антиоксидант ресвератрол, който се съдържа в гроздето, и който е изключително полезен за сърцето. Гроздето е известно като една от най-древните и полезни храни. Не всички от нас знаят, че семената на гроздето също могат да бъдат толкова полезни. Древните египтяни са били запознати с техните полезни свойства и преди 6000г. са препоръчвали консумацията на грозде.

Гроздовите семена се използват за профилактика на редица болести, сред които заболявания на сърцето, кръвоносните съдове и черния дроб, повишено кръвно налягане, инсулт, инфаркт, атеросклероза.

Природна помощ

Редица изследвания показват, че антиоксидантите, наречени (проантоцианидини), помагат за лекуването на разширени вени, венозна недостатъчност и отоци. Те са верига от  молекули на катехина и се съдържат също в зеления чай, като съдържат два от шестте вида катехини съдържащи се в него. Доказано е, че семената от грозде спомагат за обмяната на липидите и екстрактът от  тях води до намаляване на лошия „LDL“ холестерол, както и на общия холестерол. Поради високото  съдържание на антиоксиданти, гроздовите семена влияят благоприятно върху кръвоносните съдове като намаляват риска от отлагане на плаки в тях. В тях се съдържат олигомерни проантоцианидини, които са антиоксиданти, предпазващи от свободните радикали и стимулиращи кръвообращението. Според проучвания тези антиоксиданти са по-мощни от витамин С, Е и бета каротин.  Антиоксидантите в тях също така предпазват клетките на мозъка ни от действието на радикалите, тъй като те са  мастно-разтворими и могат да проникнат във всички видове клетъчни мембрани. Освен това те забавят растежа на ракови клетки, като така ни предпазват от рак.

Красота от природата

Можем да приемаме този дар от природата под формата на капсули или хранителни добавки от Maxlife. Екстрактът от грозде е с ниска токсичност и почти няма странични ефекти , с изключение на това не се препоръчва на бременни и кърмещи жени и хора с алергии. В редки случаи може да предизвика гадене и стомашно дразнение.Гроздовите семена оказват благоприятно влияние и върху кожата. Тъй като съдържат антиоксиданти, вещества с противовъзпалително действие и линоленова киселина, те подпомагат стягането на кожата, предотвратяват акнето и свиват порите. Освен това, те увеличават нейната еластичност, овлажняват я и намалят фините бръчки.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *