Детокс храните и техните полезни свойства

Защо ни е необходима детоксикация?

Какво трябва да направим?

Лятото обикновено се счита за сезона, когато повечето хора обръщат внимание на фигурата си и съответно на своето здраве. Този сезон е подходящ за прочистване на организма и влизане в добра форма, защото тогава нашият метаболизъм се ускорява и това ни помага да изхвърлим токсините от тялото си и  му осигурим здравословни хранителни вещества. Необходимо е да правим детокс, защото поради  начина ни на живот, ние често забравяме да обърнем достатъчно внимание на здравето си, и така в него се натрупват токсични вещества, и това нарушава функциите в организма ни.

Факт е, че живеем в една доста замърсена среда. Въздухът, който дишаме, храната и водата, която приемаме са замърсени и това влияе на организма ни. Важна роля в детоксикацията играе черния дроб, защото той е „химическата лаборатория“ на организма ни. С премахването на токсините от него ние се предпазваме от болести, укрепваме имунната си система, и си осигуряваме добро здраве. Освен това подобряваме и външния си вид, тъй като с изхвърлянето на токсините се подобряват много от функциите на тялото, и резултатът от това е здрава и сияйна кожа. Препоръчително е преди да започнете детоксикация да се консултирате с лекар, ако страдате от определени заболявания.

Детокс храни

За да подпомогнете детокса можете да приемате следните  храни и напитки: чесън, грейпфрут, репички, лук, моркови, зелен и бял чай, листни зеленчуци, магданоз, моркови, червено цвекло, ябълки, авокадо, зехтин, лимон, лайм,ананас, пълнозърнести храни, куркума, орехи, джинджифил, годжи бери, алое вера, кейл, коноп, сусам и  водорасли. Те съдържат вещества, спомагащи за прочистването на шлаките и токсините от тялото ни, като осигуряват здраве за черния ни дроб.

Ежедневен детокс

Не винаги е възможно чрез храната да си набавим всички тези необходими вещества, а също така не винаги успяваме да открием нужните храни. Затова на помощ ни идват хранителните добавки. Чрез техния прием ние можем да си осигурим нужната доза от ценни пречистващи вещества, които са полезни за черния ни дроб. Такива хранителни добавки в подкрепа на черния дроб и детоксикация можем да намерим в магазин Biovea.Така чрез приема на тези добавки вие лесно и бързо осигурявате детокс на организма си всеки ден. Вашето здраве е в сигурни ръце с хранителните добавки на Biovea.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *